Qui som?

Làmed és un centre sanitari creat l’any 2019, ubicat a Ciutadella de Menorca. Està integrat per un equip multidisciplinari format per professionals de la logopèdia, la psicologia i la psicopedagogia. Som un equip jove, amb vocació, empenta i amb moltes ganes de treballar.

Ens dediquem a l’avaluació, intervenció i divulgació sobre les psicopatologies, els trastorns d’aprenentatge, del llenguatge, la parla, la veu, l’audició i la deglució. Al centre Làmed us atendran professionals col·legiats en formació constant per garantir un servei professional de qualitat. Treballem en equip per oferir una intervenció individual adaptada a cada cas. 

 

Actualment oferim intervenció en línia i presencial, ens trobaràs a Ciutadella de Menorca.

Logopeda ciutadella

Maria Esperança Anglada Pons

Logopeda col. núm. 07/258

Màster en Intervenció i Recerca en Patologia del llenguatge: sordesa i trastorns neurològics. 

Professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya 

Máster en Terapia Miofuncional EPL, mòdul : «Disfagia neonatal, infantil y del adulto». 

Curs intensiu de fonamentació teòrica i pràctica en teràpia miofuncional orofacial. 

Curs: Nous abordatges en el tractament de la tartamudesa infantil i adulta. 

Em dic Maria Esperança Anglada Pons, tot i que deixo que els fillets em diguin Maria. Des que era ben petita m’ha meravellat observar el procés d’adquisició del llenguatge dels infants i els processos d’aprenentatge, fent diferents tasques de voluntariat, alhora que em sentia atreta per les professions sanitàries i m’interessa tot el que té a veure amb la salut, per això vaig decidir estudiar logopèdia. Em vaig graduar per la Universitat Autònoma de Barcelona el 2014, vaig realitzar la doble menció: en l’àmbit educativa i en l’àmbit clínic. Posteriorment vaig realitzar el màster oficial en Intervenció i Recerca en Patologia del llenguatge: sordesa i trastorns neurològics.

De totes les pràctiques realitzades durant la carrera el que més em va cridar l’atenció són les dificultats lingüístiques en infants de 0-3 anys i la intervenció primerenca, per això em vaig decidir a realitzar el màster que em va permetre fer pràctiques amb infants sords de 0-3 anys i investigar sobre la sordesa i el llenguatge. Actualment, a part de treballar com a logopeda també sóc professora de la Universitat Oberta de Catalunya, en l’assignatura Trastorns del Llenguatge Oral del Màster universitari de Dificultats de l’aprenentatge i Trastorns del llenguatge.

Així, m’he especialitzat en Trastorns del Llenguatge, tant els que són congènits, associats o no a altres patologies com els adquirits, com és el cas de l’afàsia. Tot i que la meva experiència professional i la meva formació complementària també m’ha permès tractar problemes de la veu i de la deglució.

Monica Psicopedagoga

Mónica Juan Capó 

Psicòloga 

Màster en Formació del Professorat en Educació Secundària, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes en l’especialitat d’Orientació Educativa

Doble títol propi de postgrau en Psicologia Infanto-Juvenil i Intervenció Psicopedagògica 

Em dic Mónica Juan Capó, i tot i que sempre havia pensat que seria professora d’Educació Primària, ja que m’agraden molt els nens/es, finalment poc abans d’acabar la ESO, vaig sentir molta curiositat pel món de la psicologia, fet que va fer que hem decidís per estudiar psicologia. Així que, sóc Psicòloga graduada per la Universitat de Barcelona des del 2016, durant la carrera vaig anar definint les passes que volia seguir per convertir-me en el que sóc avui dia. Vaig anar fent cursos i tallers per tenir clar el camí, que fins aquell moment no ho era, la única cosa clara era que volia treballar amb nens i nenes.

Posteriorment vaig tornar a Menorca i a distància vaig realitzar el doble títol propi de postgrau: màster en Psicologia Infanto-Juvenil i màster en Intervenció Psicopedagògica per la Universitat San Jorge de Saragossa. Finalment al 2019 vaig realitzar, també a distància, el màster en Formació al Professorat d’Educació Secundària Obligatoria, Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes, en l’especialitat d’Orientació Educativa.

A part de la formació oficial, també he realitzat diversos cursos i tallers, sempre relacionats amb els infants i joves, tant presencials com en la modalitat online. Alguns d’aquests són: neurociència per a psicòlegs; dificultats d’aprenentatge: detecció a l’aula; avaluació i diagnòstic de les dificultats específiques de l’aprenentatge; trastorns de l’autisme infantil; el joc en el procés educatiu; trastorns de l’aprenentatge, de la conducta i dels estats afectius: diagnòstic i intervenció.

Jaume Marques Psicoleg

Jaume P. Caules Mesquida 

Psicòleg

Tan sols era un nen quan vaig començar a sentir la meva professió. Meravellat per la filosofia, el món de les emocions i la salut i la ciència de la nostra ment, vaig decidir sortir de la meva “zona de confort” per estudiar la que era la meva vocació, la psicologia. Graduat per la Universitat Catòlica de Murcia, vaig continuar la meva formació professional amb el Màster Oficial de Psicologia General Sanitaria. 

A dia d’avui, sento que el meu esforç ha valgut la pena. La meva visió de la natura humana percebuda des d’un punt de vista empíric, la introspecció al més profund de la nostra persona i la capacitat de viure una vida saludable t’ajudarà a poder combatre amb el teu malestar, reconèixer els teus valors i encaminar-te cap als teus objectius.